Pazı sarmasının lezzetini bilenler bilir, bilmeyenler de daima anlatır.
Yaprak sarmasını aratmayan bir sarma çeşididir.
İçindeki muhteşem harcı, yanında servis edilen yoğurduyla beraber parmak yedirtebilir.
Şimdiden ellerinize sağlık!
Kaç Kişilik
4 Kişilik
Hazırlama Süresi
30 Dakika
Pişirme Süresi
30 Dakika
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1bağpazı
- 1adetorta boy soğan
- 4-5yemek kaşığızeytinyağı
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2su bardağıpirinç
- 1/2su bardağıbulgur
- 1litresıcak su(pirinçler hafif diri kalacak kadar )
- 1tutammaydanoz
- 2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1/2çay kaşığıkırmızı toz biber
- 2yemek kaşığısalça
- 1,5litresu(dolmaların üzerini geçecek kadar)

Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Pirinç ve bulguru da ekleyin. Baharatları da ilave ettikten sonra kavurmayı sürdürün.
- Suyu da ekleyin ve pirinç ve bulgurlar tamamen pişmeden sadece diri kalana kadar pişirin.
- Pişen iç harcın altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Pazıları 20 saniye kadar kaynattığınız suya daldırın.
- Tüm pazıların haşlanma işi bittikten sonra soğuk su ile hepsinin üzerinden geçin.
- Pazı yapraklarının ortasını temizleyerek harçtan ekleyin ve dilediğiniz şekillerde sarın.
- Daha sonra sarmaları tencereye dizin. Salça ve suyu karıştırın. Dolmaların üzerini geçecek kadar dökün. Harlı ateşte kaynatın. Kaynar kaynamaz altını kısın. 25-30 dakika pişirin.
- Sarmalar ılık hale geldikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!