Mevsimin en güzellerinden ayva ile yapabileceğiniz bir ayva reçeli tarifini bir kenara not edin.
Bu tarifte uzun uzun kaynatmaya da gerek yok, kaynattıkça sertleşiyor ya da dağılıyor taneler şikayeti ortadan kalkıyor.
1 kilodan 2 kavanoz reçel çıkıyor sıcak sıcak döküp kapağını kapatınca da kendi kendine vakumlanıyor.
Hem daha güzel kıvam alması hem de rengi için ayva çekirdeklerini eklemeyi unutmayın.
Marmelat tadında ve kıvamında rende ayva reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Bu kadar ayva dedikten sonra ayva jölesi ve ayva tatlısı tarifini vermeden olmaz.

Tüm Püf Noktalarıyla Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

- 1 kilo ayva
- 1 kilo toz şeker
- yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
- ayva çekirdekleri
Tüm Püf Noktalarıyla Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları yıkayın, soyun ve küplere bölün.
- Küp küp doğradığınız ayvaların kararmaması suya alın.
- Süzdüğünüz ayvaları düdüklü tencereye alın üzerine 1 bardak suyu ekleyerek düdük öttükten sonra 10 dakika pişirin.
- Yumuşayan ayvaların üzerine suyunu dökmeden şekerini, ayva çekirdeklerini ekleyin.
- Ocağa alın ve kaynatmaya başlayın, ara ara karıştırın ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin.
- Kıvam alıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin.
- Pişen reçelinizi sıcak sıcak kavanozlayın.
Şimdiden Afiyet Olsun…